headlogo

FOOTBALL EVENTS VALMENNUSTIIMI

JOONAS KOLKKA

Vår huvudtränare, Joonas Kolkka, är uppvuxen i Lahtis, och har som junior vunnit SM kompetenstävlingen totalt 5 gånger. Han är dock mest känd för det finska landslaget och sin proffskarriär, där han har representerat PSV-Eindhoven, Willem II, Panathinaikos, Crystal Palace, Ado Den Haag, Feyenoord, Borussia Mönchengladbach, Nac Breda och Texas Dutch Lions. Innan Football Events arbetade Joonas som talangtränare för 13-17-åringarna i PSV EINDHOVENs Akademi.

VESA KORHONEN

Vesa Korhonen har slutfört UEFA Pro professionella kvalifikationer. Han har arbetat som tränare och tränarchef i till exempel följande klubbar: HJK, PK-35, Finnair, Jokerit och Allianssi. Vesa har även arbetat i Luxemburg på fotbollsklubben FC Tricolore Gasperiche som tränare och organiserat fotbollsläger för AC Milan. Han har också utvecklat finsk fotboll i Finlands fotbollsförbunds Helsingforsdistrikt som tränare för tränare, samt som ansvarig tränare för distriktslagen. Dessutom har Vesa tagit spelare för att träna och spela utomlands (FC Motherwell, Skottland). Vesa är osteopat och sportmassage med professionell utbildning.

JAN VAN LOON

Holländska Jan van Loon är en riktig allrounder och en gående kunskapsbank inom coaching och tränarutbildning. Han har decennier av erfarenhet som junior- och klubbtränare och akademichef. Jan har jobbat i flera länder och i underbara klubbar. Från Nederländerna står PSV Eindhoven, Willem II, FC Utrecht och det holländska fotbollsförbundet på meritlistan. Arsenal i England och VFL Wolfsburg i Tyskland. Utöver detta har han under åren besökt och hjälpt många klubbar i olika delar av världen. För närvarande är Jan chef för juniorutveckling på Bengalore FC i Indien.

JOUNI LILJA

Jouni har en lång karriär inom fotbollen både som spelare, tränare och inom klubbadministrationen. Under sin karriär representerade han flera klubbar i Österbotten (VPS, FC Sport, Kiisto och Jurva-70). I karriären ingår också ett kort besök i Kiffen i huvudstadsregionen.
Jouni har genomgått utbildning på UEFA C-nivå. Han har en magisterexamen i företags- och samhällsvetenskap.
Utöver spelarkarriären har intressanta och lite annorlunda futsalminnen också tagit med Liverpools kv-akademi till Finland och arbetat mitt under kriget som spelartränare i FN:s fredsbevarande bataljonslag i södra Libanon.

MIKA MARKKANEN

Mika Markkanen är vår målvaktschef. Mikas spelarkarriär inkluderar följande klubbar: Kuopio Pallokerho, Atlantis, VJS, MPS och Pk-35. Som tränare har han varit engagerad i Allians, Jokerit, Vjs, Mps, Pk -35 och ungdomslandslaget. Mika har även arbetat som massageterapeut för paraishockeylandslaget.

HEINI LEPOLA

Heini har en magisterexamen i pedagogik och arbetar som speciallärare med unga. Heins nuvarande klubb är Espoo Palloseura. Heini har varit tränare i flick- och pojklag i olika åldrar U7-U12 och som huvudtränare för flickernas U12-U13 Akademilag (T09 20/21, 21/22). Heini är för närvarande huvudtränare för flickornas Academy 2011 och TBSM 3:e tränare. Han har även tränat sommaren 2022 Palloliitto Helmariturna (T2008) Etelä 3-laget och SPL United-laget under hösten 2022 Helmaripolu-evenemang.

HARRALD STELDER

Stelder är en erfaren fotbollsexpert som har tränat juniorspelare i olika åldrar i bland annat Vitesse Arnhem och Go Ahead Eagles akademier. Stelder har tränat män i flera olika klubbar på olika amatörnivåer. Dessutom har han arbetat som videoanalytiker i Nederländerna och som scout för engelska Barnsley FC. Fotbollsläger är inte heller något nytt för Harald. Genom åren har han coachat och besökt många läger i flera länder. Sista gången i Finland på våra förstaårsläger.

UWE EHEWALD

Uwe har arbetat med juniorfotboll i cirka 7 år. Uwe är en före detta spelare som förutom praktisk coachning har tränat sig mycket i olika akademier runt om i världen, som i Estland, Georgien, Spanien, USA och England. Hans huvudsakliga sysselsättning i dagarna är att organisera kv-fotbollturneringar, futbollsläger och resor. På fritiden motiverar han båda sina söner vid sidan av planen i deras fotbollssysslor.

PAULA MYLLYOJA

Paula Myllyoja är en finsk fotbollsmålvakt. Myllyoja har spelat två år i sin karriär för den italienska Serie A-klubben Pink Bar, spanska RCD Espanyol och grekiska PAOK, där hon vann det grekiska mästerskapet. I Finland spelade hon i huvudligan i 19 år och representerade bl.a. Ilves, FC Honka, PK-35 Vanda och Åland United. Det har blivit tre finska mästerskap och flera mindre medaljer. Med mästerskapen har även Champions League-matcherna blivit bekanta på fyra säsonger. Myllyoja har gått ungdomslandslagsvägen och representerat Helmarit sedan 2017. Han gjorde sin landslagsdebut 2018 vid 34 års ålder. Det har blivit sex A-landsmatcher. Myllyojas civila yrke är klass- och idrottslärare.

ALAIN DIDIER-SIX

Alain Didier-Six är en ex-landslagsspelare i Kamerun, där han har spelat samtidigt med bl.a. Samuel Eto’o. I Finland har Alain spelat i Veikkausliiga för Jokerit 2001. Dessutom har hans spelarkarriär lag som Honka, ROPS och Ponnistus. Alain Didier-Six har arbetat som tränare på Malmi Palloseura och hjälpt spelare att utveckla sina egna personliga tekniska och motoriska färdigheter.

MIKA SILTANEN

NuVk, UEFA A / AmVt. Med över 25 års erfarenhet har Mika redan hjälpt spelare att lyckas. Hans styrkor är kreativitet, positivitet och viljan att hjälpa och förmågan att se styrkor hos spelare och hjälpa dem som människor att utvecklas mot sina egna drömmar. Mika har erfarenhet av att coacha unga och arbeta som tränarchef. Han har också arbetat länge med marknadsföring, utveckling, idéskapande och produktisering av sporten. Mika har arbetat som tränare t.ex. I VPS, Fc Kiisto, Vifk, Norrvalla FF, I-JBK, Fc Sport, P-Iirot, Fc Korsholm lag och spelade från 10 års ålder i flera klubbar fram till vuxen ålder och var med i träningsringar på alla serienivåer. Internationellt samarbete i utvecklingen av sporten bör nämnas, t.ex. I Sverige (Umeå Ik), Brasiliens landslag (Damernas OS-lag), Spanien (deltagande i anordnande av läger).

OUTI ALAKURTTI

Outi Alakurtti har arbetat som tränare inom juniorfotbollen i nästan 9 år. Outi har fått entusiasm för att coacha med sitt eget barn. Idag arbetar han i Helsingfors Ponnistus som klubbkoordinator och tränar pojkar födda 2016, B-tjejer och damer. Spelarbakgrund i t.ex. Lohjan Pallo och från 11 års ålder i damernas 1-liga i Honka och Fc Kontu, där en säsong av damligan. Outi har spelat innebandy i damligan i 10 år. Utbildning: UEFA C och genomgår för närvarande UEFA B-utbildning.